Asociația Joc Responsabil pune la dispoziție serviciul de consiliere psihologică online 24/7, dezvoltat pentru jucătorii cu potențiale probleme legate de jocurile de noroc, și persoanelor aflate în linia întâi în gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat și România: medici, paramedici, asistenți medicali, infirmieri, cadre militare, polițiști, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap.
Inițiativa este susținută de Fortuna Entertainment Group și reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinat persoanelor cu aprobleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociația Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru țara noastră, în luna septembrie a anului trecut și se bazează pe experiența pe care psihologii noștri au dobândit-o de la lansare și până în prezent.
Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 al Asociației Joc Responsabil, accesibil, special pentru această perioadă la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro și la https://mergemmaideparte.ro, pune la dispoziția personalului medical, angajaților MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emoțional de epidemia de Covid-19, psihoterapie online non-stop pentru prevenirea burn-out-ului și a panicii în fața virusului, precum și modalități de gestionare a relației cu propria familie, ori de diminuare a fricii și anxietății. În plus, echipa de psihologi a Asociației Joc Responsabil este pregătită să identifice metode prin care personalul din linia întâi poate interacționa cu pacienții sau persoanele dificile.
Acest demers vine în circumstanța în care presiunile mentale și fizice pentru specialiștii aflați în linia întâi sunt uriașe, iar nevoia ca aceștia să rămână încrezători și să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este cu atât mai importantă cu cât viața noastră, a tuturor, depinde de ei.
„În contextul în care trăim și lucrăm în această perioadă delicată, ne folosim de experiența pe care am dobândit-o până acum în consilierea psihologică online și pe expertiza psihologilor noștri în terapie comportamentală și dorim să îi sprijinim pe cei implicați în linia întâi în gestionarea crizei SARS-CoV-2, care se află în dificultate majoră și au nevoie de consiliere psihologică. Având în vedere că populația este tot mai afectată psiho-emoțional de desfășurarea epidemiei de coronavirus, este normal ca fiecare dintre noi să punem umărul la a depăși această situație dificilă”, spune Dr. Cristian Andrei, psihiatru și coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc și Ambasador al Asociației Joc Responsabil.
„În situații de criză, implicarea face diferența, iar solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale pentru a trece cu bine peste această perioadă. De aceea, am ales să venim în sprijinul tuturor persoanelor aflate în linia întâi în gestionarea crizei SARS-Cov-2 precum și a persoanelor vulnerabile afectate psiho-emoțional de pandemie, prin susținerea serviciului de consiliere psihologică online 24/7 destinat acestora”, spune Lewis Findlay, General Manager al Fortuna Entertainment Group, companie parteneră a Asociației Joc Responsabil.
Asociația Joc Responsabil se alătură, astfel, eforturilor depuse de ONG-uri, companii sau autorități publice pentru a contribui la diminuarea impactului psihologic pe care epidemia de SARS-Cov-2 o are asupra populației. (A.D.).